Ποδόσφαιρο

Ο Ιωαννίδης έβαλε το γκολ της ζωής του και κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό

Ο Ιωαννίδης έβαλε το γκολ της ζωής του και κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από τα δύο γκολ που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο, παρ' ότι η Λανς έπαιζε με δέκα παίκτες. Ο Ιωαννίδης όμως με γκολ... μαγεία μείωσε σε 2-1 και η πρόκριση θα κριθεί στην Αθήνα. Πήρε πίσω καθαρό πέναλτι υπέρ των πράσινων ο διαιτητής μετά από υπόδειξη του VAR

Μια γκολάρα από τον Φώτη Ιωαννίδη ήταν αρκετή για να βάλει τον Παναθηναϊκό στο κόλπο της πρόκρισης κόντρα στη Λανς. Οι “πράσινοι” γνώρισαν την ήττα με σκορ 2-1 στη Γαλλία, πληρώνοντας ακριβά τα αμυντικά λάθη του πρώτου μέρους, αλλά μένουν ζωντανοί και ελπίζουν ότι σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ σε μια εβδομάδα μπορούν να τα καταφέρουν!

Το “τριφύλλι” άρχισε με γκολ από τον Φρανκόφσκι στο 4′ όταν από λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε Μλαντένοβιτς και Τζούριτσιτς.

Οι “πράσινοι” από το 10′ και μετά άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους και στο 22΄η Λανς έμεινε με 10 όταν αποβλήθηκε ο Μεντίνα για φάουλ στον Μπακασέτα. Ακολούθησε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Τσέριν στο 22′ όταν απομάκρυνε ο Σαμπά σε κόρνερ, ενώ δυο λεπτά αργότερα τα σουτ των Τζούριτσιτς και Γεντβάι μέσα απο την περιοχή κόντραραν σε αμυντικούς.

Εκεί που το “τριφύλλι” πίεζε και έψαχνε γκολ ισοφάρισης δέχθηκε ψυχρολουσία ξανά από λάθος δικό του. Οχι καλή πάσα του Κώτσιρα, ο Αράο δεν μπόρεσε να κόψει, η Λανς βγήκε στην κόντρα και ο Σαίντ στο 34′ με διπλή προσπάθεια έκανε το 2-0. Δυο φάσεις, δυο γκολ για τη Λανς με το τριφύλλι να πληρώνει ακριβά τα λάθη του.

Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!
POPULAR NOW Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!

“Οργιαστικό” γκολ από Ιωαννίδη και 2-1

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πιέσει και να βρει γκολ. Το βρήκε και μάλιστα εντυπωσιακό! Ο Ιωαννίδης στο 54΄έκανε άνω κάτω την άμυνα της Λανς. Πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πλάσαρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ένα γκολ εξαιρετικό και παγκόσμιας κλάσης από τον φορ του “τριφυλλιού”.

“Καλημέρα” από Πελίστρι, ευκαιρία από Γερεμέγεφ

Ο Πελίστρι πέρασε στο ματς και στην παρθενική του εμφάνιση ήταν εντυπωσιακός. Με ταχύτητα και με άριστη τεχνική, ταλαιπώρησε την άμυνα και μάλιστα παραλίγο να φέρει την ομάδα του κοντά στο 2-2, όταν αρχικά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι στο σουτ του Ουρουγουανού, αλλά το πήρε πίσω μετά την εξέταση στο var. Οι “πράσινοι” πίεσαν μέχρι το φινάλε, αλλά δε βρήκαν γκολ. Ο Γερεμέγεφ έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις με κοντινή κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ σε μια εβδομάδα να κρίνει την πρόκριση

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λανς (Γουίλ Στιλ) : Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεδίνα, Φρανκόφσκι, Τόμασον (90′ Μεντί), Ντιούφ, Μασάδο (90′ Τσάβες), Περέιρα (26′ Χουσάνοφ), Σοτοκά, Σαΐντ (70′ Λασκαρί).

Έμειναν στον πάγκο: Πέτριτς, Κόφι, Ενζολά, Αγκιλάρ, Φουλγκινί, Ογεντιράν, Σαρ, Χαϊνταρά.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (67′ Βαγιαννίδης), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (80′ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (85′ Γερεμέγεφ), Τετέ (67′ Πελίστρι), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (80′ Λημνιός), Ιωαννίδης.

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Λίλο, Μαξ, Σένκεφελντ, Ζέκα, Σπόραρ, Κάτρης.

Διαιτητής: Γκέρκο Μπόγκαρ (Ουγγαρία).

Βοηθοί: Θεόδωρος Γεωργίου, Μπάλαζ Σζαλάι (Ουγγαρία).

4ος διαιτητής: Τόμας Βόγκναρ (Ουγγαρία).

VAR: Ιστβάν Βαντ (Ουγγαρία).

AVAR: Φέρεντς Καράκο (Ουγγαρία).

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ