Γιώργος Πετρίδης

Παναθηναϊκός και ΟΑΚΑ από άλλο επίπεδο

Παναθηναϊκός και ΟΑΚΑ από άλλο επίπεδο

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ΟΑΚΑ και την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Μπάγερν Μονάχου.

Ένας Παναθηναϊκός και ένα ΟΑΚΑ από άλλο επίπεδο! Οι «πράσινοι» καθάρισαν σαν… αυγό την Μπάγερν Μονάχου (94-79) για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και εγκαινίασαν με τον καλύτερο τρόπο το ανακαινισμένο σπίτι τους, στη σκιά της ανείπωτης τραγωδίας με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Σε ένα ακόμα ματς κόντρα σε κατώτερο ποιοτικά αντίπαλο, οι πρωταθλητές Ευρώπης έπαιξαν όσο… χρειάστηκε και δεν πάτησαν τέρμα το γκάζι για να φτάσουν στο ροζ φύλλο αγώνα. Κι αυτό είναι κάτι που έχουν κερδίσει μετά την περσινή, μαγική σεζόν, αλλά και τις εντυπωσιακές προσθήκες που έκαναν το φετινό καλοκαίρι.

Ο «επτάστερος» είχε το προβάδισμα από την αρχή μέχρι το φινάλε του αγώνα και στη μεγαλύτερη διάρκειά του συντηρούσε διψήφιες διαφορές φτάνοντας μέχρι και το +19 στα μέσα της 3ης περιόδου. Ένα χαρακτηριστικό στατιστικό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι οι παίκτες του Αταμάν εκτέλεσαν μόλις 4 τρίποντα (3/4) στο πρώτο ημίχρονο! Αυτό μάλλον ήταν μια ένδειξη ότι πήγαν πιο στοχευμένα (σκοράροντας μέσα από τη ρακέτα) και με μεγαλύτερη «ασφάλεια» στο ξεκίνημα.

Κάπως έτσι τροφοδοτήθηκε πολύ ο Λεσόρ, ο οποίος έστησε… πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα και τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους (9/11 δίποντα). Αξίζει να αναφερθεί ότι με τον Γάλλο σέντερ στο παρκέ, το «τριφύλλι» είχε +22! Επίσης, ο ίδιος ο Λεσόρ νιώθει πολύ πιο ξεκούραστος και φρέσκος στα κρίσιμα, αφού έχει πλέον πίσω του τον Γιουρτσεβέν, ο οποίος του προσφέρει ποιοτικές ανάσες.

Η φυσιολογική ροή των πραγμάτων
POPULAR NOW Η φυσιολογική ροή των πραγμάτων

Κατά τα λοιπά, ο Χουάντσο συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο ξεκίνημα της σεζόν και δείχνει πολύ πιο… αγριεμένος φέτος. Ο Ισπανός έδωσε πολλές λύσεις σε άμυνα, ριμπάουντ και επίθεση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ερνάνγκομεθ έχει ξεκινήσει την Ευρωλίγκα με 5/8 τρίποντα και βοηθάει πολύ στο να «ανοίγουν» οι αντίπαλες άμυνες. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να αποτελέσει ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα του Αταμάν.

Από το αγωνιστικό κομμάτι κρατάμε ακόμα τις 7 ασίστ του Ναν, που φέτος δείχνει πιο… διαβασμένος κόντρα στις «ευρωπαϊκές» άμυνες και δημιουργεί καλύτερα για τους συμπαίκτες του. Επίσης, οι «πράσινοι» είχαν 19 περισσότερα ριμπάουντ από την Μπάγερν, ενώ έκαναν 12 κλεψίματα, δείγμα της αυταπάρνησης και της μαχητικότητας που είχαν. Και όλα αυτά σε ένα βράδυ που ο Σλούκας έμεινε άποντος (0/3 εντός παιδιάς) και έδειχνε να βρίσκεται εκτός πνεύματος παιχνιδιού.

Για το τέλος αφήσαμε το… καλύτερο. Το ΟΑΚΑ ανακαινίστηκε και άνοιξε τις θύρες του για να υποδεχθεί τους φίλους του «επτάστερου», που έμειναν εκστασιασμένοι από το θέαμα που αντίκρισαν. Η αλήθεια είναι ότι το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων θυμίζει περισσότερο γήπεδο του ΝΒΑ και ξεπερνάει τα στενά όρια της Ευρώπης, αλλά με ατμόσφαιρα… Βαλκανίων. Από το εξωπραγματικό glass floor μέχρι τα πράσινα καθίσματα και από τις σουίτες μέχρι τα led που φωτίζουν, μιλάμε για κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα!

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ