Την αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ), προκαλούν ρυθμίσεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Σύμφωνα μς τον Σύνδεσμο, στο νέο νομοσχέδιο θα απαγορεύεται η χρήση ατμού από ηλεκτρονικό τσιγάρο στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και η διαφήμισή του, όπως συμβαίνει με το κανονικό τσιγάρο.
Ο κ. Πετρόπουλος παραδέχθηκε ότι το άτμισμα δεν είναι τρόπος διακοπής του καπνίσματος, παρότι αρκετοί καπνιστές καταφέρνουν με το άτμισμα να κόψουν το κανονικό τσιγάρο. Επίσης ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε αν το άτμισμα είναι μια υγιεινή συνήθεια, καθώς τόνισε ότι δεν είναι μια υγιεινή συνήθεια, αλλά σίγουρα πιο υγιεινή από το κάπνισμα τσιγάρου.
Ο σύνδεσμος κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ότι χωρίς να προχωρήσει σε ένα ανοικτό και εις βάθος διάλογο με την επιστημονική κοινότητα αλλά και την κοινότητα των χιλιάδων ατμιστών στη χώρα μας, «αποφάσισε να καταθέσει το πλέον αυστηρό νομικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ευρώπη, απαγορεύοντας το άτμισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους και κάθε μορφής ενημέρωση για το άτμισμα και τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Με αυτό τον τρόπο, το υπουργείο Υγείας αφαιρεί από τους ενήλικους καπνιστές το δικαίωμα να ενημερωθούν για την εξέλιξη ενός προϊόντος που μπορεί να τους σώσει τη ζωή και τιμωρεί τους χιλιάδες ατμιστές που κατάφεραν να εγκαταλείψουν το κάπνισμα, απαγορεύοντας τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από τους δημόσιους χώρους»
Από τον ΣΕΕΗΤ τονίστηκε ότι στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία επιτρέπεται το άτμισμα στους δημόσιους χώρους και στοχευμένες μορφές ενημέρωσης των ενηλίκων για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
«Οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ποιον ωφελεί η νομοθεσία αυτή γιατί είναι βέβαιο ότι δεν ωφελεί τη δημόσια υγεία» κατέληξαν οι εκπρόσωποι του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ελλάδα.
Πηγή: newsit

Ο Ζάετς στον Παναθηναϊκό!

Όταν ο Σαραβάκος «κάρφωνε» την Γιουβέντους (Vid)

Ο Πάολο Σόουζα και το περίφημο φάουλ το 2000 εναντίον της Γιουβέντους: «Σκέφτηκα πως δεν θα το περίμενε κανείς!» (vid)

Το «οργανωμένο έγκλημα» της Ριζούπολης! (vid, pics)

Η μεγάλη νίκη επί της Γκέτεμποργκ το 1991 (vid)

Καπουράνης και… πράσινο πάρτι στο Φάληρο (VIDEO)

Ρετρό: Το απόλυτο θρίλερ στο ΟΑΚΑ και η μεγάλη «πράσινη» εξάρα (Pics, Vid)

ΡΕΤΡΟ: Όταν ο Ουζουνίδης σκόραρε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (vid)

Ανατριχιαστικό βίντεο: Ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Κυράστα (1999-2000)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Όταν ο Καλιτζάκης «κάρφωσε» την ΑΕΚ και πάγωσε τη Ν. Φιλαδέλφεια (vid)

«Εβάλαμε οκτώ στον Ολυμπιακό»: Σαν σήμερα το μυθικό 8-2 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού!

Όταν ο Γιούρκας «συστήθηκε» στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον! (Vid)

ΡΕΤΡΟ: Ο Δημήτρης Σαραβάκος στον Φρέντυ Γερμανό (vid)

ΡΕΤΡΟ: Το πρώτο και το τελευταίο γκολ του Βαζέχα με το «τριφύλλι» (vid)

Μένουμε σπίτι: Το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ και το… τρολάρισμα στους Ολυμπιακούς (LIVE VID)

Παναθηναϊκός για Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Χρόνια πολλά πράσινο αόρατο τείχος»! (Pic)

Μένουμε σπίτι: Το ντοκιμαντέρ για το πρωτάθλημα του 1996 (vid)

Σαν σήμερα: Η μεγάλη ανατροπή του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με… μπροστάρηδες Διαμαντίδη και Μπατίστ

Σπάνια φωτογραφία: Ο Θανάσης με τον 10χρονο Δημήτρη Γιαννακόπουλο (pic)
