ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ντεμπούτο με «πράσινο»… deja vu, ασίστ και μπόλικο χειροκρότημα!

Ο Κώστας Αποστολάκης έκανε στο Αγρίνιο την πρώτη επίσημη εμφάνισή του με το τριφύλλι στο στήθος, φέρνοντας στο προσκήνιο αναμνήσεις από το παρελθόν, όσον αφορά το επώνυμό του αλλά και τη συνύπαρξή του στην ενδεκάδα με τον Χρήστο Δώνη.

Ντεμπούτο με «πράσινο»... deja vu, ασίστ και μπόλικο χειροκρότημα!

Η αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό είχε μπει «σφήνα» στο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού, μεταξύ των ματς της Super League. Ουσιαστικά, το παιχνίδι στο Αγρίνιο ήταν το πρώτο… ενδιάμεσο στο φετινό καλεντάρι του τριφυλλιού, με τον Γιώργο Δώνη να το διαχειρίζεται αναλόγως.

Ο κόουτς του τριφυλλιού άφησε στην Αθήνα αρκετούς από τους -ως τώρα ενδεκαδάτους- παίκτες και πήρε μαζί του μία δεκαοκτάδα… made in Greece, με μόλις έναν ξένο, ο οποίος έμελλε να γίνει και ήρωας (Μακέντα) και δεκαεπτά Ελληνόπουλα. Ανάμεσά τους και ο Κώστας Αποστολάκης.

Η κλήση του Αποστολάκη δεν ήταν… τυπική, καθώς με τον Γιόχανσον νοκ άουτ λόγω τραυματισμού και τον Κουλιμπαλί πίσω στην Αθήνα, η πόρτα της ενδεκάδας ήταν κάτι παραπάνω από ανοιχτή για εκείνον. Όπως και έγινε, με τον Γιώργο Δώνη να τον τοποθετεί ως δεξί μπακ-χαφ στο 3-4-3, σύστημα με το οποίο μπήκε στο ματς του Αγρινίου ο Παναθηναϊκός.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 771 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στα βήματα του Στράτου

Οι περιστάσεις έφεραν τον Κώστα Αποστολάκη μπροστά σε δύο… deja-vu, με τον ίδιο να γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο 19χρονος ποδοσφαιριστής έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με το τριφύλλι στο στήθος αγωνιζόμενος στην πόλη και το γήπεδο όπου έκανε τα πρώτα βήματά του ο πατέρας του, Στράτος.

Ο Στράτος Αποστολάκης φόρεσε τη φανέλα του Παναιτωλικού από το 1981 έως το 1985, καταγράφοντας 106 συμμετοχές και 11 γκολ, προτού πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια αλλάξει «στρατόπεδο», πηγαίνοντας στο τριφύλλι, όπου πέρασε 9 γεμάτες ποδοσφαιρικές σεζόν.

Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε 37 χρόνια μετά, να εμφανιστεί ένας νέος… Αποστολάκης στο Αγρίνιο. Αυτή τη φορά όχι με τα χρώματα του Παναιτωλικού, αλλά με τα «πράσινα».

Αποστολάκης – Δώνης vol II

Κι επειδή τα… ωραία παιχνίδια της ζωής δεν σταματούν εδώ, ο Κώστας Αποστολάκης έμελλε να πρωταγωνιστήσει και στο δεύτερο deja vu, το οποίο είχε «πράσινο» χρώμα.

Στο 65ο λεπτό, ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης έδωσε τη θέση του στον Χρήστο Δώνη, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι και πέρασε 25 αγωνιστικά λεπτά μαζί με τον Κώστα Αποστολάκη. Σας θυμίζει κάτι αυτός ο συνδυασμός;

Τρεις δεκαετίες μετά την συνύπαρξη των Στράτου Αποστολάκη και Γιώργου Δώνη στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, οι δυο βασικοί συντελεστές της ομάδας που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’90, είδαν τα παιδιά τους να παίζουν στην ίδια ενδεκάδα. Αυτή τη φορά, στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν ο Στράτος και ο Γιώργος, αλλά ο Κώστας και ο Χρήστος!

Ντεμπούτο που μένει χαραγμένο στη μνήμη

Στο πρώτο ημίχρονο, η ετερόκλητη σύνθεση του τριφυλλιού, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο, έψαχνε να βρει τα πατήματά της. Κάτι που συνέβη σε ατομικό επίπεδο, στην περίπτωση του Κώστα Αποστολάκη.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής εμφανίστηκε λίγο… τρακαρισμένος στο ντεμπούτο του, αλλά είχε στο πλευρό του τους συμπαίκτες του και τον Γιώργο Δώνη. Ο Έλληνας κόουτς έβλεπε ότι ο 19χρονος ποδοσφαιριστής είχε λίγο άγχος, προσπαθούσε συνεχώς να τον ενθαρρύνει: «Κώστα μη φοβάσαι, πήγαινε στη μπάλα», ήταν μία από τις εντολές που έδωσε ο Δώνης προς τον 19χρονο μπακ.

Όσο τα λεπτά περνούσαν, ο Παναθηναϊκός πατούσε ολοένα και πιο «σίγουρα» στο γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο δε, η υπεροχή του τριφυλλιού ήταν ξεκάθαρη. Οι «πράσινοι» πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν και έψαξαν το γκολ, «χτυπώντας» από τα πλάγια.

Αρκετές από τις μεταβιβάσεις είχαν στόχο τον Αποστολάκη, ο οποίος έκανε σταδιακά «κτήμα» του τη δεξιά πλευρά και έβγαινε πρώτος στις μονομαχίες, όπως στη φάση του 69ου λεπτού, όταν έκλεψε τη μπάλα από τον Ρόσα, παίρνοντας το φάουλ από τον αντίπαλό του

Οι πρώτες σέντρες δεν βρήκαν στόχο, αλλά μία αρκούσε για να γίνει η ζημιά. Στο 84ο λεπτό, ο Κώστας ζύγισε το πόδι του και έβγαλε τη μπαλιά στον Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός απέδειξε ότι είναι killer και με άψογο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Κάπως έτσι, ο 19χρονος Κώστας, πήρε θετικότατο βαθμό στο επίσημο «πράσινο» ντεμπούτο του, βγάζοντας ασίστ στο γκολ του Μακέντα, στο γήπεδο της πόλης που έχει «μεγαλώσει» ο πατέρας Αποστολάκης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.