ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Στον πλανήτη Άρη το Tesla Roadster του Elon Musk!

To προσωπικό Tesla Roadster του Elon Musk, το οποίο εκτοξεύτηκε στο διάστημα τον Φεβρουάριο του 2018, πλησίασε τον πλανήτη Άρη.

Στον πλανήτη Άρη το Tesla Roadster του Elon Musk!

Στις 6 Φεβρουαρίου 2018 ο πύραυλος της «Space X», της εταιρείας που επίσης ίδρυσε ο κ. Elon Musk, εκτοξεύθηκε προς το διάστημα, περιέχοντας ένα παράξενο φορτίο. Σε αυτόν υπήρχε το προσωπικό Tesla Roadster που ο χρησιμοποιούσε ο ίδιος για τις μετακινήσεις του και στη θέση του οδηγού είχε τοποθετηθεί μια κούκλα φυσικών διαστάσεων, ντυμένη με στολή αστροναύτη.

Ο… επιβάτης ονομάστηκε χαρακτηριστικά «Starman» και στο μοναχικό ταξίδι του έχει για διασκέδαση δύο τραγούδια του αείμνηστου David Bowie. Στο δεξί «αυτί» του (sic) ακούγεται το «(Is there) Life on Mars;» και στο αριστερό το «Space Oddity».

Υπολογίζεται ότι εάν λειτουργεί ακόμα η μπαταρία της συσκευής αναπαραγωγής ήχου, από τη στιγμή της εκτόξευσης έως τώρα, το πρώτο θα έχει παιχθεί περίπου 357.000 φορές ενώ το δεύτερο περισσότερες από 264.000 φορές.

Απλώς… τεράστιο: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πιτόγυρο στην Ελλάδα! (Pics)
Απλώς… τεράστιο: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πιτόγυρο στην Ελλάδα! (Pics) 4.571 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έπειτα από δύο χρόνια και δέκα μήνες, το Tesla Roadster πλησίασε σε απόσταση περίπου οκτώ εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη Άρη και κινείται με ταχύτητα σχεδόν 21.950 km/h. Πλέον, απέχει από τη Γη περίπου 59,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα. O k. Musk θέλησε με αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο να δείξει ότι, χάρη στους επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους εκτόξευσης της εταιρείας του, θα είναι εφικτό το ταξίδι στο διάστημα για λόγους αναψυχής σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή:caranddriver

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...