ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η καλύτερη «πράσινη» χρονιά στο χόκεϊ επί χόρτου!

Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1930 για τμήμα χόκεϊ επί χόρτου του «τριφυλλιού».

Η καλύτερη «πράσινη» χρονιά στο χόκεϊ επί χόρτου!

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Το άθλημα του χόκεϊ επί χόρτου εισήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον πρόεδρο Μαρίνο Μαρινάκη με αγώνα επίδειξης στις 20 Μαρτίου 1911 και ο Παναθηναϊκός από τις πρώτες ομάδες που το καλλιέργησε.

Το τμήμα επανασυστάθηκε το 1927 και η ομάδα δημιουργήθηκε κυρίως από Κύπριους αθλητές και αθλητές που αγωνίζονταν σε άλλα τμήματα του συλλόγου.

Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς
Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς 212.092 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Βασικοί συντελεστές της σύστασης της ομάδας υπήρξαν οι Κύπριοι Παντελίδης και Φραγκούδης καθώς και οι Αθηναίοι Δαπόντες και Αραβοσιτάς.

Η ομάδα στελεχωνόταν από τους : Άγγελο Φιλίππου (αρχηγός από το 1934), ο Κύπριος σπρίντερ Παντελίδης, ο Νίκος Μαντζάρογλου (πρωταθλητή πινγκ πονγκ), οι αδερφοί Κλέων και Κίμων Ζάχος, ο πρωταθλητής στίβου Ρένος Φραγκούδης αλλά και οι Καλατζιανός, Γιαννόπουλος, Λίτσας, Κόκκοτας, Δημητράκος, Αναστασίου, Καμπουράκης, Μπούκας, και ο Αποστολίδης (βασικός τερματοφύλακας).

Επίσης στην ομάδα έπαιξαν ο Άγγελος Μεσσάρης, ο Διομήδης Συμεωνίδης, ο Γιάννης Αργυράκης, ο Λευτέρης Φραντζεσκάκης, ο πρωταθλητής στίβου Χρύσανθος Τσουκαλάς και ο πρωταθλητής σκοποβολής Νίκος Χρυσάφης.

Ο Παναθηναϊκός συνήθως αντιμετώπιζε συνήθως τον ΟΑΑ, την ομάδα της Shell, τη ομάδα του αγγλικού στόλου, καθώς και ερασιτεχνικές κατά καιρούς ομάδες Κυπρίων, Άγγλων και Ινδών παροίκων των Αθηνών.

Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι αθλητές του χόκεϊ Κλέων Ζάχος και Λευτέρης Φραντζεσκάκης έχασαν τη ζωή τους.

Το τμήμα χόκεϊ του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου επαναδραστηριοποιήθηκε το 2014. Λόγω επιπλοκών με την Ομοσπονδία δεν έγινε πρωτάθλημα στην Ελλάδα και η ομάδα έδωσε απλά φιλικά ματς και σταμάτησε τη λειτουργία της.

Κορυφαία χρονιά του τμήματος θεωρείται το 1930 όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και είχε μια εξαιρετική ομάδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...