CREATE IMAGE Blogs

Τα ντέρμπι και οι επιστροφές φωτίζουν το δρόμο της επιστροφής

Τα ντέρμπι και οι επιστροφές φωτίζουν το δρόμο της επιστροφής

Ο Κώστας Μανωλιούδακης κάνει... πρεμιέρα στο Panathinaikos24.gr και γράφει για τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Αυτή η φανέλα ζυγίζει τόνους. 1908 τόνους. Ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πολύ σκληρός για να πεθάνει, πιστοποιώντας ότι το ειδικό του βάρος είναι… ασήκωτο.

Αν και βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, θριάμβευσε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά τον τετραετή αυτοαποκλεισμό του. Μείωσε την απόσταση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στους δύο βαθμούς και στους τρεις από την ΑΕΚ στην τελευταία στροφή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και μπαίνει με φόρα στη διαδικασία των πλέι οφ που θα ορίσει τα διαβατήρια.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ το Τριφύλλι έδειξε χαρακτήρα σ’ ένα ματς χωρίς γυρισμό. Ζωής ή θανάτου. Οι κατ’ ιδίαν συζητήσεις των παικτών με τον προπονητή στο Κορωπί, οι συναντήσεις του Αλαφούζου με τους αρχηγούς, αλλά και τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος (Ντρεοσί, Μπόλονι), αποδείχθηκαν στην πράξη κινήσεις ενδεδειγμένες, αν και αργοπορημένες. Θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν τη ρεβάνς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, εντούτοις, κάλιο αργά παρά ποτέ.

Στην παρούσα συγκυρία αυτό που μετράει είναι να επιτευχθεί ο στόχος της επιστροφής στην Ευρώπη και το αρχικό διακύβευμα ήταν η ομάδα να μείνει ζωντανή. Οι παίκτες έβαλαν πλάτη, ο Μπόλονι έβαλε νερό στο κρασί του και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, ο Αλαφούζος πήρε επιτέλους πρωτοβουλίες κι όλα πήγαν όπως έπρεπε.

Οταν ο Παναθηναϊκός είναι συσπειρωμένος, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Και ειδικότερα στα ντέρμπι έχει αποδείξει τη φετινή σεζόν ότι κανένας δεν μπορεί να τον τρομάξει. Ισα-ίσα.

Πιο πολύ θα πρέπει να προβληματίζεται για τα δύο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, το θεωρητικό αουτσάιντερ της εξάδας, όπου δίπλα στο εξάποντο υπάρχει το «πρέπει», παρά από τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές του. Για αγωνιστικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Ψυχολογικούς, διότι ο Αστέρας δεν έχει παρεμφερές ειδικό βάρος με τους υπόλοιπους, πλην όμως επιβάλλεται η συγκέντρωση και η φλόγα να καταμεριστεί ισόποσα. Είτε με τους Αρκάδες, είτε με τους Πειραιώτες.

Αγωνιστικούς, διότι θα χρειαστεί να δημιουργήσει και να διασπάσει έναν τακτικό σχηματισμό που στη μεγαλύτερη διάρκειά του θα τοποθετείται πίσω από τη μπάλα κι έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα από τον Μπόλονι δυσκολεύεται να αποδώσει συνδυαστικό ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Αντιθέτως στα ντέρμπι δεν μετράει τόσο πολύ το… μάτι και οι τακτικές, όσο η ψυχή και η αποτελεσματικότητα. Και το Τριφύλλι, επί των ημερών του Ρουμάνου προπονητή, είναι σαφές ότι σ’ αυτά τα ματς εμφανίζεται απόλυτα συγκεντρωμένο, με πολύ καλό διάβασμα από τον Μπόλονι και με πάθος στο μάξιμουμ από τους παίκτες.

Το παρθενικό του ντέρμπι με την πράσινη φόρμα ήταν στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου ακόμα μάθαινε την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στο πρώτο ημίχρονο και επιβλητικός στο δεύτερο, γνωρίζοντας μία ήττα (1-0) που δεν άξιζε βάσει της συνολικής εικόνας του ματς. Ακολούθησε το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου το Τριφύλλι ήταν εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο και παρά την καθίζηση στα τελευταία λεπτά πήγε τη νίκη με 2-1.

Στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1, αλλά η ομάδα παρουσιάστηκε ανταγωνιστική και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει, με κορυφαία την τεράστια ευκαιρία του Χατζηγιοβάνη στο φινάλε. Το δυνατό ξεκίνημα απέναντι στον Αρη στο Βικελίδης έφτανε και περίσσευε για τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη σε ματς «ειδικούς βάρους» με 1-0, ενώ στη Λεωφόρο γλίτωσε την ήττα μόνο η ΑΕΚ, με τις καραμπόλες να ευνοούν τον Λιβάι Γκαρσία που ισοφάρισε το γκολ του Βέλεθ, σ’ ένα ματς «σούπα».

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ βίωσαν για τα καλά στο πετσί τους το νόμο της Λεωφόρου, χάνοντας με το ίδιο σκορ (2-1) και πανομοιότυπη διακύμανση.

Η παραπάνω σύντομη καταγραφή των αποτελεσμάτων και της εικόνας των ντέρμπι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς επίσης και η ειδική βαθμολογία με τα αποτελέσματα στα παιχνίδια των έξι ομάδων που θα παίξουν στα πλέι οφ, που φέρνουν τον Παναθηναϊκό ισόβαθμο με τον Άρη στη δεύτερη θέση, καθιστούν ρεαλιστικές τις ελπίδες της ευρωπαϊκής επιστροφής.

Είναι όμως εξίσου σημαντικό για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι παίκτες κλειδιά όπως ο Κουρμπέλης και ο Σανκαρέ θα προστεθούν στη φαρέτρα του Μπόλονι μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Βέλεθ, τον Μπουζούκη και τον Σαβιέρ.

Η παράμετρος αυτή μόνο αμελητέα δεν είναι, διότι τα πλέι οφ αποτελούν μία μάχη 10 αγωνιστικών σε χρονικό διάστημα 40 ημερών, όπου εκτός από τη φόρμα, τη «φλόγα» και τα τρεξίματα, θα μετρήσει σημαντικά και το ποιοτικό εύρος του διαθέσιμου ρόστερ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

RETRO STORIES
Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα το 1980- Η ημέρα του «Πατριάρχη»

Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα το 1980- Η ημέρα του «Πατριάρχη»

Βαζέχα: Τα «χρόνια πολλά» στον κορυφαίο των κορυφαίων! (Pics, Vids)

Βαζέχα: Τα «χρόνια πολλά» στον κορυφαίο των κορυφαίων! (Pics, Vids)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 100 χρόνια από την πρώτη επίσημη αναμέτρηση!

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 100 χρόνια από την πρώτη επίσημη αναμέτρηση!

Ο Κούουσμα παραμένει «τρελός Παναθηναϊκός»! (vid)

Ο Κούουσμα παραμένει «τρελός Παναθηναϊκός»! (vid)

Σαν σήμερα τα μυθικά εννιάρια του Αντωνιάδη και το σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στην Έβερτον (Vid)

Σαν σήμερα τα μυθικά εννιάρια του Αντωνιάδη και το σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στην Έβερτον (Vid)

Όταν ο Νασιόπουλος “ξέρανε” το Αμβούργο (vid)

Όταν ο Νασιόπουλος “ξέρανε” το Αμβούργο (vid)

Το ΕΠΟΣ της Μπολόνια (Pics, Vids)

Το ΕΠΟΣ της Μπολόνια (Pics, Vids)

Όταν ο Βαζέχα πάγωσε… το Άμστερνταμ (vid)

Όταν ο Βαζέχα πάγωσε… το Άμστερνταμ (vid)

Derby stories: Το λιμάνι…  και ο Καπουράνης! (vid)

Derby stories: Το λιμάνι… και ο Καπουράνης! (vid)

H μοναδική επίσκεψη του Μπόμπι Τσάρλτον στη Λεωφόρο (Pic +Vid)

H μοναδική επίσκεψη του Μπόμπι Τσάρλτον στη Λεωφόρο (Pic +Vid)

Ανατριχιαστικό βίντεο: Ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Κυράστα (1999-2000)

Ανατριχιαστικό βίντεο: Ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Κυράστα (1999-2000)

Μένουμε σπίτι: Το ντοκιμαντέρ για το πρωτάθλημα του 1996 (vid)

Μένουμε σπίτι: Το ντοκιμαντέρ για το πρωτάθλημα του 1996 (vid)

Πόσο καλά γνωρίζεις τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό;

Πόσο καλά γνωρίζεις τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό;

ΡΕΤΡΟ: Ο Δημήτρης Σαραβάκος στον Φρέντυ Γερμανό (vid)

ΡΕΤΡΟ: Ο Δημήτρης Σαραβάκος στον Φρέντυ Γερμανό (vid)

Μένουμε σπίτι: Το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ και το… τρολάρισμα στους Ολυμπιακούς (LIVE VID)

Μένουμε σπίτι: Το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ και το… τρολάρισμα στους Ολυμπιακούς (LIVE VID)

Οε, οε, οε… 30αρά μέσα στο παλέ! (vid)

Οε, οε, οε… 30αρά μέσα στο παλέ! (vid)

Το θαύμα του Σαραβάκου: Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ανατροπή στην ιστορία των ελληνικών ομάδων

Το θαύμα του Σαραβάκου: Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ανατροπή στην ιστορία των ελληνικών ομάδων

Όταν έριξε την «Μπάρτσα» στο καναβάτσο (Vid)

Όταν έριξε την «Μπάρτσα» στο καναβάτσο (Vid)

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι: Το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ βίντεο για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό (vid)

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι: Το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ βίντεο για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό (vid)

Η άλωση του Γκελζενκίρχεν (Pics, Vid)

Η άλωση του Γκελζενκίρχεν (Pics, Vid)

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε το στο Google News
ΣΧΟΛΙΑ
FOLLOW