ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ανάλυση: Ο Μπρινιόλι της σταθερότητας και του 73% στις μεταβιβάσεις

Το panathinaikos24.gr αναλύει με τη βοήθεια της κορυφαίας πλατφόρμας wyscout το ντεμπούτο του Αλμπέρτο Μπρινιόλι με την πράσινη φανέλα. Όλα όσα έκανε ο Ιταλός τερματοφύλακας στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ανάλυση: Ο Μπρινιόλι της σταθερότητας και του 73% στις μεταβιβάσεις

Το panathinaikos24.gr αναλύει με τη βοήθεια της κορυφαίας πλατφόρμας wyscout το ντεμπούτο του Αλμπέρτο Μπρινιόλι με την πράσινη φανέλα. Όλα όσα έκανε ο Ιταλός τερματοφύλακας στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έκανε ένα πολύ καλό ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο χθεσινό ισόπαλο 0-0 των πράσινων με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ιταλός δεν είχε εντυπωσιακές επεμβάσεις (δε χρειάστηκε, άλλωστε), αλλά ήταν εκεί όποτε έπρεπε και ενέπνεε μια σιγουριά στους συμπαίκτες του, χάρη στην ηρεμία και την ψυχραιμία που τον διέκρινε σε κάθε του κίνηση.

Τι έκανε, όμως, ο 30χρονος πορτιέρε χθες με βάση τους αριθμούς; Tο panathinaikos24.gr αναλύει με τη βοήθεια του wyscout, της κορυφαίας πλατφόρμας για το ποδόσφαιρο, τις επιδόσεις του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι τρεις επεμβάσεις και η σταθερότητα στις εξόδους

Ο Μπρινιόλι πραγματοποίησε τρεις επεμβάσεις στο χθεσινό ντέρμπι. Όλες, μάλιστα, ήταν στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Ολυμπιακός ήταν πιο πιεστικός και ο Παναθηναϊκός δεν κρατούσε μπάλα με αποτέλεσμα να έχει οπισθοχωρήσει. Η σημαντικότερη εξ’ αυτών ήταν στο σουτ τους Αγκιμπού Καμαρά (77’), όταν ο Ιταλός έδειξε τα αντανακλαστικά του λέγοντας «όχι» στον αντίπαλό του. Είχε, επίσης, μια καλή επέμβαση όταν οριζοντιώθηκε και έδιωξε την μπάλα με το ένα χέρι, σε επικίνδυνο γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ από αριστερά.

Ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» ήταν, επίσης, σταθερότατος στις εξόδους του. Συνολικά, είχε 8. Οι τρεις ήταν στο πρώτο μέρος και οι 5 στην επανάληψη. Σε όλες «καπάκωνε» την μπάλα με εξαίρεση μια φορά που απομάκρυνε με γροθιές. Βγήκε, επίσης, νικητές και στις τρεις εναέριες μονομαχίες που έδωσε, τη μια στο πρώτο μέρος και τις άλλες δυο στην επανάληψη.

73% ποσοστό ακριβείας στις πάσες

Φυσικά, ο τερματοφύλακας δεν είναι μόνο οι… επεμβάσεις, αλλά και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια, είτε με βολέ, είτε με κοντινή πάσα. Όπως παρατηρούμε ο Μπρινιόλι είχε λίγο παραπάνω από 7 στις 10 εύστοχες μεταβιβάσεις χθες. Συνολικά στις 37 πάσες ή γεμίσματα που έκανε, οι 27 πήγαν σε συμπαίκτη του. Το ποσοστό ακρίβειας, δηλαδή, ήταν στο 73%. Από αυτές οι 6 ήταν στο δικό του αμυντικό τρίτο και οι 11 πέρα από αυτό. Ο Ιταλός είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, κάτι που γνωρίζαμε εξ’ αρχής με βάση τα όσα έκανε στις προηγούμενές του ομάδες, αλλά και με την εικόνα του καθημερινά στο Κορωπί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.