Γιώργος Πετρίδης

Η φυσιολογική ροή των πραγμάτων

Η φυσιολογική ροή των πραγμάτων

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το αγχωτικό διπλό του Παναθηναϊκού AKTOR στην έδρα του ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το αγχωτικό διπλό του Παναθηναϊκού AKTOR στην έδρα του ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Σε λιγότερο από 48 ώρες, ο Παναθηναϊκός AKTOR κλήθηκε να δώσει παιχνίδι, αυτή τη φορά για το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚ στην κεκλεισμένων των θυρών Πυλαία, όπου έφτασε σε αγχωτικό διπλό (93-96). Η φυσιολογική ροή των πραγμάτων -θα έλεγε κάποιος- ότι ήταν να εμφανιστεί τόσο ταλαιπωρημένος και κάπως «χαλαρός» σε αυτό το ματς.

Μην ξεχνάμε ότι και οι παίκτες είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ. Και την Πέμπτη το βράδυ είχαν πολύ απαιτητικό αγώνα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου κι ενώ ακολουθεί διπλή εβδομάδα στην Ευρωλίγκα. Γι’ αυτό λοιπόν υπάρχει άλλοθι και η εικόνα του «τριφυλλιού» για 3 δεκάλεπτα ήταν προβληματική. Όσοι είδαν το ματς θα διαπίστωσαν ότι οι «πράσινοι» πήγαιναν πολύ… χαλαρά (αφού διεξήχθη και στη Θεσσαλονίκη το ματς) στις φάσεις και δεν έβαζαν τα κορμιά τους και τα χέρια τους με δύναμη. Δικαίως ο Αταμάν είπε ότι η ομάδα του ήταν τραγική στην άμυνα. Πώς όχι άλλωστε από τη στιγμή που δέχθηκε 93 πόντους και μέχρι το 30’ είχε φάει 70, με αποκορύφωμα την 3η περίοδο, όπου εκτέθηκε ανεπανόρθωτα (σ.σ. 28 πόντοι παθητικό).

Στο φινάλε ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας ξεδίπλωσαν τις αρετές τους και την ανωτερότητά τους, έδειξαν ψήγματα από την ποιότητά τους και έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα. Παράλληλα απέφυγαν ένα στραβοπάτημα που θα ήταν πλήγμα στην ψυχολογία τους ενόψει της δύσκολης εβδομάδας που έρχεται στην Ευρωλίγκα. Δεν λέμε για βαθμολογική ζημιά, διότι στο πρωτάθλημα όλα κρίνονται στα playoffs.

Παναθηναϊκός και ΟΑΚΑ από άλλο επίπεδο
POPULAR NOW Παναθηναϊκός και ΟΑΚΑ από άλλο επίπεδο

Από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που αξίζει να κρατήσουμε. Ίσως μόνο την απόδοση του Ναν, ο οποίος ήταν απολαυστικός και κράτησε όρθιο το «τριφύλλι» στα δύσκολα. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο μοναδικός που έπαιζε με περίσσια προσήλωση για 3 δεκάλεπτα, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 27 πόντους (9/9 δίποντα και 3/4 τρίποντα!), 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Και… μηδέν βολές!

Καθοριστικός για την ανατροπή του «επτάστερου» στο 4ο δεκάλεπτο ήταν και ο Παπαπέτρου (7 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε αυτό το διάστημα), ενώ θετική κρίνεται και η παρουσία του Μήτογλου (13 πόντοι, 12 ριμπάουντ), ο οποίος χρειάζεται κάποια καλά παιχνίδια για να βρει τον εαυτό του.

Γενικότερα πάντως ήταν εμφανές το πρόβλημα του Παναθηναϊκού -πέραν από το κομμάτι της άμυνας- στα σουτ τριών πόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Αταμάν είχαν μόλις 2/14 μέχρι το 31’! Απίστευτο… Από ‘κει και πέρα ωστόσο ευστόχησαν σε 5/8 τρίποντα και βελτίωσαν αρκετά τα ποσοστά τους.

Συμπερασματικά, ο «επτάστερος» έκανε απλά το καθήκον του κόντρα σε έναν πολύ αξιόμαχο ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται τώρα για διπλό ταξίδι σε Παρίσι και Μαδρίτη. Για τα δύο πρώτα μεγάλα τεστ δυνατοτήτων, για δύο αναμετρήσεις που θα αποτελέσουν τα πρώτα καλά «διαγωνίσματα» για την ομάδα…

Υ. Γ. Ο Σλούκας ολοκλήρωσε το ματς με 0/7 τρίποντα, αλλά θα τα βάλει όταν πρέπει! Ξέρει εκείνος…

Υ. Γ. 2 Το επισημαίνουμε συνέχεια και θα το καταγράψουμε ξανά. Όσο πιο σύντομα γίνει επαγγελματική η διαιτησία στο ελληνικό μπάσκετ, τόσο το καλύτερο…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ