Το φιλικό παιχνίδι είχε γιορτινή ατμόσφαιρα, με τους Έλληνες της ομογένειας να το ζουν σαν κανονικό επίσημο ματς. Ο Παναθηναϊκός τους αντάμειψε με τη νίκη, επικρατώντας της Παρτιζάν με 91-82. Εντυπωσιακοί οι Ναν και Γιούρτσεβεν, ενώ θετικό ήταν το ντεμπούτο των Ρόγκα και Τολιόπουλου.
Το φιλικό παιχνίδι είχε γιορτινή ατμόσφαιρα, με τους Έλληνες της ομογένειας να το ζουν σαν κανονικό επίσημο ματς. Ο Παναθηναϊκός τους αντάμειψε με τη νίκη, επικρατώντας της Παρτιζάν με 91-82. Εντυπωσιακοί οι Ναν και Γιούρτσεβεν, ενώ θετικό ήταν το ντεμπούτο των Ρόγκα και Τολιόπουλου.
Παρά τις σημαντικές απουσίες των Γκριγκόνις, Λεσόρ, Όσμαν, Σορτς, Χολμς και του Σλούκα (που έμεινε στην 12άδα αλλά δεν αγωνίστηκε), ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε 57 πόντους και πρόσφερε πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο Κέντρικ Ναν, που έδειξε σε εξαιρετική φόρμα με 21 πόντους και 8 ασίστ. Πολύ δυνατή εμφάνιση έκανε και ο Ομέρ Γιούρτσεβεν (20 πόντοι, 13 ριμπάουντ), ενώ ο Νίκος Ρογκαβόπουλος πρόσθεσε 10 πόντους (2/8 τρίποντα). Θετικό ντεμπούτο με τα “πράσινα” για τον Βασίλη Τολιόπουλο, που είχε 7 πόντους και 4 ασίστ, παρά το 1/7 σουτ εντός πεδιάς.
Από πλευράς Παρτίζαν, οι καλύτεροι ήταν ο Ντουέιν Γουάσινγκτον με 19 πόντους, ο Τζαμπάρι Πάρκερ με 18 και ο Ντίλαν Οσετκόφσκι με 16. Επόμενο ματς: ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τους Adelaide 36ers την Κυριακή (21/9, 12:00 ώρα Ελλάδας).
Το ματς με μια ματιά
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 5-0, όμως η Παρτίζαν βρήκε ρυθμό με τον Πάρκερ και προηγήθηκε 16-25, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (20-27).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι “πράσινοι” μείωσαν τη διαφορά με πρωταγωνιστή τον Ναν, αλλά οι Σέρβοι διατήρησαν το προβάδισμα χάρη στα μακρινά σουτ του Οσετκόφσκι (37-44 στο ημίχρονο).
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εντυπωσιακό: Ρογκαβόπουλος και Ναν οδήγησαν την αντεπίθεση, ο Γιούρτσεβεν έκανε τη διαφορά μέσα στη ρακέτα και ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά, κλείνοντας την περίοδο στο 62-58.
Στην τέταρτη περίοδο, οι παίκτες του Αταμάν “καθάρισαν” το παιχνίδι. Χουάντσο, Τολιόπουλος και Ναν σκόραραν συνεχόμενα, ο Γιούρτσεβεν κυριάρχησε στα ριμπάουντ και το τελικό 91-82 χάρισε ένα εντυπωσιακό φινάλε στους φιλάθλους της ομογένειας.
Τα δεκάλεπτα: 20-27, 37-44, 62-58, 91-82