ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Καλώς τον… μαέστρο

Ένα υπέροχο γκολ, συμμετοχή σχεδόν σε όλες τις φάσεις που δημιούργησαν οι πράσινοι και πολύ καλή συνεργασία με τον Μπουζούκη. Ο Γκάιας Ζαχίντ έδειξε ότι η θέση αυτή... του ταιριάζει.

Καλώς τον... μαέστρο

Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Νέα Σμύρνη με έναν και μοναδικό στόχο. Να “σπάσει” επιτέλους το “ρόδι” και να πάρει το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, έπειτα από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες, οι οποίες συνοδεύτηκαν -ως επί το πλείστον- από πολύ κακές εμφανίσεις και ταπεινωτικές ήττες. Πριν από τη σέντρα, οδηγός για μία εμφάνιση που θα έφερνε τους τρεις βαθμούς στο “σακούλι”, ήταν η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Από τη σέντρα και έπειτα, τον ρόλο του… τιμονιέρη, ανέλαβε ο Γκάιας Ζαχίντ.

Ο Νορβηγός έδειξε για πρώτη φορά, σε επίσημο ματς, τον λόγο για τον οποίον ο Γιώργος Δώνης εισηγήθηκε την απόκτησή του. Είχε συμμετοχή σχεδόν σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις του Παναθηναϊκού στα καρέ του Κότνικ, φανερώνοντας ότι θα μπορούσε να κάνει πολλά από την αρχή του ματς και συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό, με την όμορφη ενέργειά του να καταλήγει στην αγκαλιά του πορτιέρε του Πανιωνίου. Λίγο αργότερα, πέτυχε αυτό που έψαχνε, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Παναθηναϊκός. Στο 20′ έστειλε τη μπάλα να “αναπαυτεί” στα δίχτυα του Πανιωνίου, έπειτα από εξαιρετικό τελείωμα, δίνοντας στο τριφύλλι την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και παράλληλα σημειώνοντας το πρώτο πράσινο επίσημο γκολ πέρα από το σημείο του πέναλτι.

Το προηγούμενο διάστημα, δεν ήταν και το καλύτερο για τον 25χρονο Νορβηγό ποδοσφαιριστή. Η μέτρια, έως κακή εικόνα του, πήγαινε “χέρι – χέρι” με τη συνολική εικόνα της ομάδας. Παράλληλα, το τραγικό λάθος του στο ματς με τον Άρη που οδήγησε σε γκολ για τους γηπεδούχους, τον έθεσε στο επίκεντρο της κριτικής. Ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν, μέσω σταδιακών διορθωτικών κινήσεων. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, όπως συνέβη με τον Ζαχίντ, ο οποίος χθες αγωνίστηκε ως “10άρι”, έχοντας “λόγο” στις επιθέσεις της ομάδας, στηρίζοντας τον φορ Περέα και “πιάνοντας” καλή… σύνδεση με τον Γιάννη Μπουζούκη, με τον οποίον συνεργάστηκε πολύ καλά. Έδειξε, ότι ως δεκάρι, μπορεί όντως να προσφέρει αρκετά.

«Ο Ζαχίντ ήταν πολύ καλός έβαλε το γκολ μας έδωσε τη νίκη. Η προσπάθεια ήταν ομαδικά, αλλά φυσικά, ήταν και ο Ζαχίντ ήταν εξαιρετικός. Είναι παίκτης που τον έχουμε δει πως είναι καλός και στις προπονήσεις. Το είχαμε δεδομένο πως θα βγάλει αυτά που μπορεί. Το περιμέναμε», είπε για εκείνον ο Γιάννης Μπουζούκης. Δείγμα του ότι πλην του Δώνη, που τον γνώριζε από την Κύπρο και τον ήθελε στο τριφύλλι, ο Ζαχίντ έχει κερδίσει και την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του.

Ο δε Ζαχίντ, ήταν ξεκάθαρος. Δεν δίστασε να κάνει την αυτοκριτική του, αλλά και να υπογραμμίσει το ότι δεν ασχολήθηκε με όσα ειπώθηκαν ή γράφτηκαν: “Δεν διαβάζω και δεν ακούω τι λένε για μένα. Το καταλαβαίνω όμως. Είχα ένα διαφορετικό ρόλο με τον Πανιώνιο και πήγα καλά. Δεν ήταν στο επίπεδό μου τα πρώτα ματς και δεν μου άρεσε. Το να φτάσω σε αυτό το επίπεδο είναι το σημαντικότερο για μένα και χαίρομαι που έκανα αρκετά. Μπορώ περισσότερα. Να έχω αυτοπεποίθηση. Στα πρώτα ματς υπέφερα. Δεν ήμουν εγώ και ο τρόπος που μπορώ να παίξω. Χαίρομαι που σκόραρα που βοήθησα την ομάδα μου. Ελπίζω να συνεχίσω σε αυτή την κατεύθυνση και να κάνουμε καλά βήματα με θετικό τρόπο”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.