ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Θερμό επεισόδιο: Ώρα μηδέν στο Αιγαίο…

Ο πρόεδρος της Τουρκίας φτάνει στα άκρα τη ρητορική του.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας φτάνει στα άκρα τη ρητορική του.

«Τι είμαι ρε μ@@@κα; Τι είπες;» – Το βίντεο που κυκλοφορεί με Μαρία Σολωμού και Mente Fuerte
«Τι είμαι ρε μ@@@κα; Τι είπες;» – Το βίντεο που κυκλοφορεί με Μαρία Σολωμού και Mente Fuerte 6.166 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο εκτός ελέγχου και έξω από τα όρια της λογικής, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί τους πάντες και τα πάντα σε καθημερινή βάση φτάνοντας στο σημείο να… προειδοποιεί πως «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας φτάνει στα άκρα τη ρητορική του και αναλυτές δεν αποκλείουν να φτάσει σε θερμό επεισόδιο. Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ στην Τουρκία μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να γίνουν εκλογές και από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται διαφορά 20% με την αντιπολίτευση.

Το πρόβλημα, ωστόσο είναι το εξής: Ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι και τόσο κοντά. Απέχουν ακόμα οχτώ μήνες μέχρι τα παραβάν να στηθούν και το ερώτημα είναι πόσο και με ποιον τρόπο θα κλιμακώσει ο Ερντογάν τις κινήσεις του το επόμενο μεγάλο διάστημα. Στο πίσω μέρος του μυαλού των επιτελών της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται πάντα το θερμό επεισόδιο. Και κατά πόσο ο Ερντογάν ακολουθεί πλέον μια «ρωσική στρατηγική», σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει να κάνει κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Να πείσει το εθνικιστικό του κοινό να ξεχάσει την οικονομική δυσπραγία που βιώνει καθημερινά και να συσπειρωθεί γύρω από τη σημαία.

Ο Ερντογάν φαίνεται πως δεν μπορεί να αλλάξει την σκληρή οικονομική πραγματικότητα και είναι σαφές πως επιδιώκει να αναποδογυρίσει την ατζέντα και να μιλήσει στο συναίσθημα των συμπατριωτών του. Ακόμα και να ξεσηκώσει την κοινή γνώμη εναντίον της Ελλάδας.

Η τελευταία κίνηση ισχυρής κλιμάκωσης ήταν να βάλει την Ελλάδα ως βασικό θέμα στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Από τη στιγμή που έχει οδηγήσει την εμπρηστική του ρητορική στο ανώτατο επίπεδο, για να ξαναπέσουν οι τόνοι κάτι θα πρέπει να έχει μεσολαβήσει.

Η προσπάθεια η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών να φτάσει μέχρι το Συμβούλιο Ασφαλείας ενδεχομένως να είναι μέσα στα πλάνα του Ερντογάν.

Εκτός και αν η διεθνοποίηση του συγκεκριμένου τούρκικου αφηγήματος πιθανότατα να είναι πιο εύκολο να γίνει μέσω ενός επεισοδίου, το οποίο η Άγκυρα θα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί.

Απόφαση – βόμβα για την Καίτη Γαρμπή – Πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ!
Απόφαση – βόμβα για την Καίτη Γαρμπή – Πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ! 5.433 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

HIGHLIGHTS

close