ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Έμφαση στο build up με συνεχόμενες διορθώσεις από Αλόνσο (vid)

Δουλειά στην ανάπτυξη από τους παίκτες του Παναθηναϊκού στην πρωινή προπόνηση με τον Ουρουγουανό τεχνικό να διακόπτει συνεχώς για παρατηρήσεις. Αποστολή στο Σλάντμινγκ: Διονύσης Δεσύλλας.

Έμφαση στο build up με συνεχόμενες διορθώσεις από Αλόνσο (vid)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε σήμερα την τελευταία του προπόνηση επί αυστριακού εδάφους (το απόγευμα οι παίκτες θα μείνουν στο ξενοδοχείο για βίντεο και ανάλυση) με τους “πράσινους” να μετράνε αντίστροφα για την επιστροφή τους στην Αθήνα το Σάββατο το βράδυ. Θα προηγηθεί το αυριανό (18:00) τελευταίο φιλικό με τη γερμανική Μπράουνσβαιγκ στο Σάλτσμπουργκ και στη συνέχεια η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Φουλ τακτικής

Το πρόγραμμα στη σημερινή πρωινή προπόνηση περιελάμβανε φουλ της τακτικής με δουλειά στο build up και την ανάπτυξη από τον Ντιέγκο Αλόνσο και τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Ουρουγουανός χώρισε τους παίκτες στις παρακάτω ομάδες:

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 286.803 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πορτοκαλί: Λοντίγκιν (Καρακασίδης), Αράο, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Κώτσιρας, Ζέκα, Βιλένα, Τζούριτσιτς, Μαντσίνσι, Λημνιός, Γερεμέγεφ.

Πράσινοι: Ντραγκόφσκι (Λίλο), Μάγκνουσον (Κυριόπουλος), Πάλμερ – Μπράουν (Κάτρης), Μπάλντοκ, Φικάι, Ρούμπεν, Τσόκαϊ, Μπρέγκου, Αϊτόρ, Νίκας, Νταμπίζας.

Η τακτική χωρίστηκε σε δυο ασκήσεις. Στην πρώτη ο Αλόνσο ζητούσε build up από τους κεντρικούς αμυντικούς με την μπάλα να πρέπει να περάσει ανάμεσα στις γραμμές, είτε στα χαφ, είτε στα εξτρέμ ώστε να βρεθούν οι προυποθέσεις για την κατάλληλη επίθεση.

Στη δεύτερη άσκηση η δουλειά αφορούσε ξανά το build up με την άλλη ομάδα να πρεσάρει και να δυσκολεύει το “χτίσιμο” της επίθεσης.

Παρεμβάσεις και διορθώσεις από Αλόνσο

Ο Ντιέγκο Αλόνσο διέκοψε αρκετές φορές την άσκηση για να κάνει παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του. Ο Ουρουγουανός ήθελε ταχύτητα, σωστές κινήσεις στον χώρο για να βγει το ορθό build up και σωστές αποφάσεις. Δεν ήθελε η μπάλα να σηκώνεται και διόρθωσε αρκετές φορές τους ποδοσφαιριστές του. Προς το τέλος της άσκησης, αυτή εκτελέστηκε σωστά με αποτέλεσμα ο 49χρονος να ικανοποιηθεί και να φωνάξει στους ποδοσφαιριστές του: “Belissima””.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ντιέγκο Αλόνσο είχε τετ α τετ με τους τερματοφύλακες για να τους εξηγήσει τι ζητάει στο κομμάτι του build up και πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται αυτοί, έχοντας έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο παιχνιδιού.

*O Τάσος Μπακασέτας δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης, ενώ ο Γεντβάι δεν έδωσε το “παρών” για λόγους αποφόρτισης μετά τις ενοχλήσεις που είχε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.