ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Οι ακραίοι μπακ στο… πλευρό του Κίκο Μακέντα!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει λύσεις από τον Κίκο Μακέντα, αλλά βρίσκεται παράλληλα και στην ευχάριστη θέση να παίρνει σημαντικές βοήθειες από τους ακραίους μπακ του, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό και παράλληλα... στο κατόπι του Ιταλού.

Οι ακραίοι μπακ στο... πλευρό του Κίκο Μακέντα!

Ο Φεντερίκο Μακέντα ήρθε στο τριφύλλι με στόχο να αποτελέσει το βασικό εννιάρι της ομάδας στη φετινή σεζόν. Κι ως τώρα, δικαιώνει την επιλογή των Δώνη – Νταμπίζα, έχοντας σκοράρει 5 φορές σε 9 αγωνιστικές (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο), αποτελώντας σημείο αναφοράς στην «πράσινη» επίθεση.

Ωστόσο, ο Ιταλός φορ νιώθει… έντονο ανταγωνισμό όσον αφορά την προσπάθεια που κάνει για να πετύχει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό τερμάτων. Κι αυτή η συνθήκη δεν έρχεται από κάποιον άλλον επιθετικό του «πράσινου» ρόστερ, αλλά από έναν μπακ, τον Ματίας Γιόχανσον, ο οποίος «συγκατοικεί» μαζί του στην κορυφή των σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα!

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι εφικτό ο Γιόχανσον να… πιέσει μέχρι τέλους τον Μακέντα σε αυτή την άτυπη «μάχη» για τα πρωτεία, ωστόσο από αυτή την κατάσταση, μοναδικός ωφελημένος βγαίνει ο Παναθηναϊκός αλλά και ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός βλέπει τον Γιόχανσον αλλά και τα ακραία μπακ του να έχουν σημαντική συμμετοχή στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, έχοντας συνεισφέρει σε πολλούς τομείς.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.420 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως κόντρα στον Απόλλωνα σκόραραν και οι δύο ακραίοι μπακ της ομάδας, με τον Γιόχανσον να σημειώνει το 4ο γκολ του στο πρωτάθλημα και τον Ινσούα ν’ ανοίγει λογαριασμό. Πέραν τούτου, υπάρχει και ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (ο οποίος ναι μεν έχει χρησιμοποιηθεί και ως αριστερός μέσος/εξτρέμ, ωστόσο η ποδοσφαιρική του «ταυτότητα» γράφει… αριστερός μπακ), αλλά και ο Ουσμάν Κουλιμπαλί.

Σε 11 αγώνες πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει 20 γκολ, επτά εκ των οποίων προέρχονται από τα μπακ του. Τέσσερα ο Γιόχανσον, δύο ο Χατζηθεοδωρίδης και ένα ο Ινσούα, ενώ ο Ουσμάν Κουλιμπαλί έχει συνεισφέρει και εκείνος στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας με δύο ασίστ.

Η συγκομιδή των επτά γκολ και 2 ασίστ από τους παίκτες που συνήθως αγωνίζονται στις πίσω γραμμές του αγωνιστικού χώρου, μόνο ευτυχία μπορεί να προσφέρει στον Δώνη και το επιτελείο του, καθώς η ομάδα δεν παίζει… μονοδιάστατα, ψάχνοντας τα γκολ ακόμη και από τους παίκτες που δεν έχουν φύσει ρόλο σκόρερ!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.